недеља, 13. новембар 2011.

Израда Стратегије одрживог развоја

Народна радикална странка, одбор Крајински, позитивно оцењује активност Локалне самоуправе на изради нове, редефинисане и садашњем времену прилагођене Стратегије одрживог развоја општине Неготин у деценији пред нама.

У искреној нади да ће рад на изради Стратегије бити окончан до пролећа наредне године и да иста неће остати мртво слово на папиру, желимо да потсетимо да је наша Странка још 24. септембра ове године, у овиру "Дунавског форума", промовисала свој стратешки документ под радним називом: "Неготинска крајина 2020. - перспективе и препреке развоја". Овај документ сачинили су ресорни одбори НРС за:
1) економију, привреду и предузетништво,
2) пољопривреду и селоски туризам,
3) здравство и социјална питања,
4) просвету и верска питања и
5) културу, информисање и спорт.

Људи који су радили на изради овог стратешког Документа НРС, својим радом и резултатима рада у последњих 50 година, оставили су значајан траг у областима у којима су деловали и стварали. Реч је о људима из економске, правне, медицинске, политичке, просветне, културолошке и медијске струке са огромним теоријским и практичним знањима који су се безброј пута минулих деценија доказали и потврдили у средини у којој живе и раде.

Такође представљање овог стратешког Документа НРС поред "Дунавског форума", коме су присуствовали челници Локалне самоуправе, као и водећи људи из области грађевинске инфраструктуре, културе и информисања, односно приватног предузетништва,
организовано је и 5. октобра ове године у неготинском Прес центру.

Не случајно су изабрани места и датуми за представљање овог документа. Наиме, Дунавски форум је одржан на Дунаву управо зато да би се, по ко зна који пут, и од стране наше Странке, која ове године слави 130 година постојања, указало на велике, а неискоришћене могућности Дунава за развој наше општине. Што се датума тиче, 24. септембар је изабран зато што је тог датума 2000. године народ Србије победио аутократски режим Слободана Милошевића и Мирјане Марковић, док је 5. октобра, исти тај народ, ту победу одбранио на величанственом , милионском протестном митингу у Београду.

На жалост, 6. октобар до дана данашњег не доживисмо. Али добро, то је тема за неку другу прилику.

Уверени смо да ће овај наш скромни допринос бити од користи Локалној самоуправи, односно одговарајућим радним телима, у изради "Стратегије одрживог развоја општине Неготин", као комплексног, целовитог и реално остваривог документа од пресудног значаја за опстанак и развој Неготинске крајине у наредним деценијама.

Уколико челници Локалне самоуправе смтрају да неко од људи који су учествовали у изради Стратешког документа НРС - "Неготинска крајина 2020. - перспективе и препреке развоја" треба да узме учешће у неком од Општинских радних тела за ираду "Стратегије одрживог развоја општине Неготин", наша Странка је на располагању.

Иначе стручна и радознала јавност Неготинске крајине биће ближе упозната са деловима нашег стратешког документа до краја ове године, а исти ће још једном бити достављен челним људима Локалне самоуправе.
Након објављивања, очекујемо конструктивне критике, примедбе, замерке, као и евентуалне похвале, везане за наш скромни покушај да као највећа и најзначајнија политичка странка Србије последњих 130 година, у границама наших садашњих реалних могућности, а оне нису за потцењивање и омаловажавање, допринесемо бољем и ефикаснијем раду свих у текућој деценији.

С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !!!

Нема коментара:

Постави коментар