субота, 24. септембар 2011.

ДУНАВСКИ ФОРУМ


Данас је у организацији Народне радикалне странке Неготин организован Дунавски форум” са темом: Неготинска крајина 2020. - перспективе и препреке развоја”. Панел расправа је одржана на Дунаву, у простору домаћина форума, Николе Поповића, подпредседника Народних радикала и једног од првих приватних предузетника у Источној Србији. У панел расправи учешће су узели: председник oпштине Неготин др Влајко Ђорђевић, председник СО Неготин мр Милан Уруковић, академик Адам Пуслојић, директор ЈП за грађевинско земљиште Стојан Стефановић, директор ТВ Рама Ивица Рамовић, новинар Драгослава Маџар, др Коста Јаковљевић, Влајче Тодоровић, уредник часописа "Буктиња" Горан Вучковић и Страхиња Ћирић председник Народне радикалне странке Неготин. Након поздравних речи домаћина Николе Поповића и др Влајка Ђорђевића у име организатора "Дунавског форума", Стахиња Ћирић је представио стратешки документ Народне радикалне странке везан за реалне перспективе, али и објективне и субјективне препреке развоја Неготинске Крајине у другој деценији овог века.
Учесници „Дунавског форума“ једнодушно су се сагласили са пет стратешких праваца развоја Неготинске Крајине у наредној деценији, уз оцену да је критички осврт на прошло и садашње стање могућ уз свеобухватнију и аналитичнију расправу која ће уследити до краја године. Након конструктивне и полемичне расправе, током радног ручка, једнодушно је закључено да реализација пет стратешких праваца развоја Неготинске Крајине до 2020. године, пре свега зависи од брзине приступања Србије породици европских народа јер се наша општина налази на тромеђи држава од којих су две већ у Европској унији. Ако се има у виду да се ради о тржишту од близу милион људи, на удаљености од 150 километара, онда је пословно-политичким круговима најважнији циљ да у текућој деценији створе неопходне законске и економске предуслове за преко потребни опстанак и развој овог дела западног Балкана.
О конкретним детаљима стратешких праваца за развој Неготинске Крајине до 2020. године, стручна и радознала јавност биће обавештена у наредном периоду подсредством средстава јавног информисања и блога Народне радикалне странке.

С ВЕРОМ У БОГА – ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!!!

Нема коментара:

Постави коментар