понедељак, 18. јул 2011.

ЖИВ ЈЕ ДРАЖА - УМРО НИЈЕ, ДОК ЈЕ МАЈКЕ СРБИЈЕ !!!

ЖИВ ЈЕ ДРАЖА - УМРО НИЈЕ, ДОК ЈЕ МАЈКЕ СРБИЈЕ !!!


Следбеници и поштоваоци Равногорског покрета Неготинске Крајине су 17. јула, на 65. годишњицу од погубљења Ђенерала Драгољуба Михаиловића, у Саборној цркви Неготинској, у знак сећања на великог родољуба и легендарног команданта, упалили свеће и, по први пут после 2. светског рата, обратили се јавности са захтевом да се, коначно, исправи једна од највећих историјских неправди, која је нанета Равногорском покрету и његовом Команданту, Ђенералу Дражи.
Из свих, до сада доступних, историјских и војних извора, неоспорно се може утврдити да су на просторима некадашње Краљевине Југославије деловала два анти-фашистичка покрета: Партизански и Равногорски. То потврђују не само наши, већ и Амерички, Британски, Руски, Француски и Немачки војни историчари.
Већ 20 година Крајински Равногорци половином маја одлазе на Равну гору, одајаћи почаст и поштовање Ђенералу Дражи и Равногорцима из 1941., који су први, у окупираној Европи, устали против Хитлера и његових нациста и фашиста.

Даће Бог и срећа јуначка да се, напокон, открије место погубљења и сахрањивања Ђенерала Драже, на коме би се, у духу Православне вере, саградио скромни Меморијални центар, чиме би се Српски народ, бар делимично, искупио за велику неправду, коју су комунисти, у име Српског народа, починили Равногорцима и Ђенералу Дражи, великим и искреним Српским родољубима, који су дали своје животе за слободу Србије, борећи се за ослобођење Србије, не само у Другом, већ и у Првом светском рату.
Такође, с правом очекујемо да ће, након утврђивања праве истине, Ђенерал Драгољуб Михаиловић, од стране Вишег суда у Београду бити рехабилитован.

С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !!!

Нема коментара:

Постави коментар