четвртак, 3. март 2011.

Слава НРС - лета Господњег, 2011. године

У години кад обележава 130 година од оснивања и 21 годину од обнављања рада, Народна радикална странка је, у духу православне, хришћанске традиције, прославила своју Крсну Славу - Св. три Јерарха. Овогодишњи домаћин Славе био је један од првих неготинских приватника, великих донатора, више деценија на далеко чувени фотограф, Никола Поповић. Уважени гости на Слави НРС, између осталих, били су: Протојереји Српске Православне цркве, Председници општине и локалне Скупштине, истакнути представници привредног, политичког и културног живота наше општине, предвођени директорима највећих јавних и птиватних предузећа, председницима три највеће странке (ДС, СПС, СНС), члановима Општинског већа и шефовима Одборничких група, песницима, уредницима и новинарима Крајинских часописа и телевизија (Крајински круг, Буктиња, Тимочка телевизија и ТВ Рама). Неопспорна је чињеница да долазак овако угледних гостију и пријатеља представља недвосмислен доказ историјског и државотворног значаја Народне радикалне странке. Тиме је још једном потврђена снага идеје Народне радикалне странке, чије је темеље још пре 130 година ударио Никола Пашић, највећи и најзначајнији политичар и државник у историји Србије. Истовремено то је и потврда уважавања и угледа који данас уживају чланови и пријатељи Народне радикалне странке.

Општински одбор НРС користи прилику да се захвали свима који су испоштовали Програм обележавања 130 година НРС својим присуством на свечаности прославе, односно страначкој Крсној Слави.

ДОМАЋИН СЛАВЕ СА СВЕШТЕНСТВОМ СПЦ


РЕЗАЊЕ СЛАВСКОГ КОЛАЧА,
ХРИСТОС ПОСРЕДИ НАС - ЈЕСТЕ И БИЋЕ

 ДОМАЋИН СЛАВЕ И ПРЕДСЕДНИК ОО НРС


 ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, ПРЕДСЕДНИК СО,
ПОТПРЕДСЕДНИК КРАЈИНСКОГ КРУГА

 ДИРЕКТОР ЈКП И ПРЕДСЕДНИК ОО ДС

ПРЕДСЕДНИЦИ НЕГОТИНСКИХ ОДБОРА
ДВЕ НАЈВЕЋЕ СТРАНКЕ У СРБИЈИ

Народна радикална странка је свој рад у Србији обновила 19. јануара 1990, када је за првог председника изабран један од најпознатијих адвоката и бораца за политичке слободе и људска права изабран господин Вељко Губерина. прва странка која је основана у Неготину после 45 година једнопартијског система била Народна радиклана странка. Оснивачка Скупштина одржана је у МЗ "Вељко Влаховић", маја 1990. године, док је други део Скупштине настављен у кафани "Стари стадион", односно "Кириној кафани".

Први председник ОО НРС Неготин био је познати адвокат Иван Рамовић, а међу оснивачима, између осталих, били су и: проф. Милован Николић, доктори Коста Јаковљевић и Томислав Петровић, фотограф Никола Поповић, студент Страхиња Ћирић, песник Горан Вучковић и др.

ПРВИ ПРЕДСЕДНИК ОО НРС НЕГОТИН
И ПРОТОЈЕРЕЈ СПЦ
ЈЕДАН ОД ОСНИВАЧА НРС У НЕГОТИНУ

ТРИ ЖИВЕ ЛЕДЕНДЕ НРС:
ТОМА, ИВАН И КОКАН

СРЕЋА СЛАВА ДОМАЋИНЕ!!!

Народна радикална странка је 1. марта поново активирала свој рад у Неготинској крајини. За председника Одбора изабран је Страхиња Ћирић, дипломирани праник из Штубика, један од оснивача НРС 1990. и први председник Клуба младих НРС. За почасног председника изабран је проф. Милован Николић, док су за потпредседнике Одбора Драгиша Богић из Поповице и Живојин Марковић из Рајца. За чланове Одбора изабрани су: Жика Стајковић из Буковча, др Томислав Петровић из Неготина, Зоран Соколовић из Плавне, Миодраг Давидовић из Штубика и Светислав Живковић из Неготина, који је именован за секретара ОО НРС.

У минулих пет година Народна радикална странка била је једна од најоштријих и најдоследнијих критичара власти Радмиле Геров и њених политичких поданика и послушника, тзв. политичких патуљака. Снежана и седам патуљака била је једна од најомиљенијих политичких бајки тог времена, које је, срећом, од октобра 2009. године ружна прошлост Неготинске крајине. И поред више десетина вербалних и неколико физичких напада на председника и руководство ОО НРС Неготин, странка је остала јака, сложна и политички храбра. Управо зато нико није био срећнији од Народних радикала 7. марта 2010. године, када је вољом народа општине Неготин, Радмила Геров са својим патуљцима коначно послата на сметлиште политичке историје Неготинске крајине.

У знак захвалности свима онима који су дали значајан допринос обнављању рада и опстанку и ОО НРС протеклих пет година додељене су захвалнице следећим пријатељима Странке: Миливоју Јоцићу, директору Салона намештаја "Милес" и председнику Црквеног одбора - Црквене општине Неготин, Драгољубу Катићу, директору "Тимоградње" 2006. године Љубиши Ђорђевићу - директору предузећа "Нови стил - некретнине", Владану Лазићу, у име штампарије "Алкана", Ненаду Јаковљевићу, у име некадашњег СТВ - Неготин и ТВ Рама. Сви добитници Захвалница, осим Владана Лазића, који је био оправдано одсутан, лично су преузели исте које им је уручио домаћин Славе Никола Поповић.

УРУЧЕЊЕ ЗАХВАЛНИЦЕ ДИРЕКТОРУ
САЛОНА НАМЕШТАЈА - МИЛЕС

СЛАВСКА ЗДРАВИЦА ПРОФЕСОРА,
ПОЧАСНОГ ПРЕДСЕДНИКА ОО НРС

ДРАГИ ГОСТИ ИЗ СПО-а,
ПРЕДСЕДНИЦА И ПОТПРЕДСЕДНИК ОО НЕГОТИН

Након резања Славског колача и подсећања на историјски и државотворни значај Народне радикалне странке, најстарије и најзначајније странке у Србији, основане пре 130 година, на Богојављење 1881. године у београдском хотелу "Касино", домаћини и гости Славе НРС наставили су, у доброј атмосфери, уз чашицу разговора и традиционално Славско послужење, дружење у кафани "Стари стадион", некадашњој "Кириној кафани", у којој је 19. маја 1990. године уприличен први велики сабор Народних радикала Неготинске крајине.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ
И ПОЧАСНИ ПРЕДСЕДНИК ОО НРС НЕГОТИН

ПРВИ И САДАШЊИ ПРЕДСЕДНИК ОО НРС НЕГОТИН
СА ПРЕДСЕДНИЦИМА ОПШТИНЕ И СО НЕГОТИН

ПРЕДСЕДНИК И ЧЛАН ОО СНС,
УРЕДНИК ЧАСОПИСА - БУКТИЊА И
СЕКРЕТАР СЛОВЕНАЧКЕ КУЛТУРНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ДР ТОМА, ОСНИВАЧ И ЧЛАН ОО НРС
СА Р. МИЛОСАВЉЕВИЋЕМ,
ЧЛАНОМ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
ЗА КУЛТУРУ И ОБРАЗОВАЊЕ

С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !!!
ЖИВЕЛИ, И НА МНОГАЈА ЉЕТА !!!

10 коментара:

  1. Анониман05 март, 2011 22:26

    Srecna slava i rad u Vasoj stranci.Sve je lepo i pohvalno sem ruznih reci o Radmili Gerov cime ste samo pokazali da Vam je ona trn u oku. a svi,pa i Vi znate da je ucinila najvise od svih politicara do sada.Ona je i neko ko ce,u bliskoj buducnosti,opet biti u vrhu opstinke vlasti,a i sire.

    ОдговориИзбриши
  2. Bravo za prave, Narodne radikale!

    ОдговориИзбриши
  3. Равногорац06 март, 2011 23:50

    Србије неће бити, ако Народни радикали и краљ Петар III не дођу на чело Србије.

    Живео Краљ! Живела Србија!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман21 март, 2011 19:46

    Jel cestitala slavu Radmila iz LDP.Pa kako mislis da sledeci put budes dir.bez nje.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман22 март, 2011 17:21

    kad vas vidim sve na gomili SPS,DS,SNS,razni preletaci idrugi smuci se obicnom coveku,pravi brlog.Ne zna se ko je protiv koga bio i ko je za koga sad.I svi su za vlast i parce vlasti makar i mrvice al su slatke,a ti podpade pod njihove skute ,sad od njihove milostinje zavisis.
    E moj ....

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман24 март, 2011 06:36

    koliko zena imate u partiji ,znate li za 30%gospodja trebate na listama i u rukovostvu.

    ОдговориИзбриши
  7. Хвала на честиткама. Верујемо да су искрене? А то колико је ко урадио за Неготин, колико је градио а колико се УГРАДИО са Тончев - градњом, Мото-боемом и другим београдским, нишким, чачанским и иним фирмама са више него сумњивим пословањем, то Неготинци понајбоље знају. Упућени тврде да је ПРОВИЗИЈА на сваки урађени посао била најмање 20%. Ако се зна да је вредност тих послова око 3.000.000 евра, нека свако сам израчуна колико се локална власт од 2004-2009 уградила. Наравно, није то све узео један брачни пар, већ десетак њих који су чинили злочиначко-зликовачко удружење које је опљачкало и ојадило грађане Неготинске крајине за наредних десет година.

    Иначе, може она да буде на листи оног наркомана и мафијаша колико хоће, јер су исти. Добро, и алкохол је једна врста зависности, као уосталом и дрога. Ми, народни радикали, дубоко верујемо да ће се наш Народ коначно културно и национално освестити и да више никада неће дозволити да га у сигурну пропаст и катаклизму воде мафијаши, криминалци, наркомани, алкохоличари, лопови и политички канибали, који су на дан убиства премијера Ђинђића били у Италији, други у згради општине Неготин, у Грађевинском предузећу, славећи убиство несрећног Ђинђића. Замислите то морално посрнуће и политичко лицемерје: сада ти исти, који су се радовали убиству Ђинђића, који никада за његовог живота нису шетали са њим, или бар у његовој близини, сада када је он мртав, они организују "Шетње за Зорана", полажу жуте руже на његов гроб, позивају се на његово политичко наслеђе... Колико је то јадно, бедно, безочно???

    Док је Ђинђић жив, средином 2002. године, Радмила Геров Неготином и Београдом шета са Војиславом Коштуницом, а не са живим Зораном Ђинђићем, чији је љути политички противник била и у ДСС-у, и у ПНТК. Када је Зоран убијен, боље рећи осам година касније, Радмила Геров организује и присуствује "Шетњи за Зорана". А од убиства Ђинђића, 2003. године, јавно и бескрајно је подржавала: Томислава Николића, СРС - Војислава Шешеља, НС - Велимира Илића, Богољуба Карића и Г17 - Млађана Динкића. Све сами и осведочени "пријатељи" убијеног Премијера. Тада се није ишло у Београд на "Шетњу за Зорана", већ се марширало, љубило и пијанчило са Шешељом, Томом, Вељом, Карићем, односно њиховим пајташима у Неготину, Бору и Зајечару. Алал вера!!! Свака част!!! То је политичка доследност и програмско-идејна принципијелност.

    ОдговориИзбриши
  8. Одговор на анонимног од 21. марта

    Народна радикална странка (НРС), као најстарија, најславнија и најзначајнија државотворна странка у историји Србије, основана 1881. године од стране Николе Пашића, Пере Тодоровића, Адама Богосављевића, Лазе Пачуа, Јеврема Грујића, и др., никада у својој 130 година постојања није на своју Крсну Славу, Св. три Јерарха, позивала странке, партије и покрете који су као једногодишње биљке, илити оне певачице и глумице, за које се у народу каже: играле су једно лето. На нашу Славу нисмо никада до сада, а уверени смо, да нећемо ни убудуће, позивали: ЛДП, Г17, Нову Србију, Нову демократију, Нову комунистичку партију, Нову социјалдемократију и друге нове ненародне трагедије и катаклизме. Наравно да нам ни честитке новокомпонованих турбо-фолк и нарко-топ – тен странака, странчица и локалистичких покретића: "десна рука – леви џеп", апсолутно нису потребне, јер би их сматрали непожељним, антихришћанским провокацијама.

    А што се тиче злонамерне опаске да Народни радикал не може бити чак ни директор без тамо неке Радмиле Геров, желимо само да напоменемо да су бројни Народни радикали у васцелој Србији, од 1990. до 2010. године, били не само директори, већ и Председници општина, Скупштина, чланови Крунског савета, академици, амбасадори и одборници у преко 70 општина у Србији. Илустрације ради, Народни радикал, наш Страхиња, садашњи потпредседник Главног одбора НРС и председник Општинског одбора НРС у Неготину, када за Радмилу Геров нико није ни знао да постоји, давних 90-их прошлог века, био је директор у "Телевизији СОКО" у Соко Бањи, а 2001. године, када се Радмила Геров тек испилила у Пољопривредној школи у Бокову, након јуловске прошлости у Бору, без икакве помоћи дотичне, наш Страхиња је изабран за Директора и главног и одговорног уредника РТВ "Крајина". Априла 2005., када је наш Страхиња изабран за директора Дома културе, Радмила Геров је демонстративно одбила да г-дина Ћирића предложи за ту функцију, док је, истовремено, за избор свих других директора била предлагач. Управо зато су Ћирића за директора предложила 15 одборника СО Неготин, а не председник општине Радмила Геров. Захвални смо јој на томе.

    На основу горе изложеног, што нико не може оспорити и побити, јасно је к'о дан, да је Народни радикал Страхиња Ћирић, политички постојао пре Радмиле Геров бар десет година, и да ће политички постојати и после Радмиле Геров, на добробит свеколиког Крајинског и Српског народа, јер: "Народ је извор и утока власти", како је говорио велики и мудри Никола - Баја Пашић.

    ОдговориИзбриши
  9. Одговор ононимном од 22. марта

    Нажалост, и велику несрећу овог Народа и ове Државе Ви сте када је реч о првом делу коментара, апсолутно у праву. Не зна се више ко је са ким, и ко је против кога. Не постоје политичка начела, политички програми и политичка идеологија, постоји само суманута жеђ за што већом влашћу. Праве се неприродне и до јуче невероватне и немогуће коалиције које у већини случајева имају један-једини интерес, а то је: како преко грбаче овог осиромашеног, ојађеног и пониженог народа приграбити што већу имовинску корист за себе, своју породицу, своје рођаке и комшије, и евентуално, за своју тренутну странку. Чим та странка падне са власти, прелази се у другу, наравно, владајућу, која у програмском и идеолошком смислу нема „благе везе“ са претходном странком. То је наша сурова реалност, која прети да уништи Народ и Државу.

    Али, да се одмах разумемо и неке ствари разјаснимо за сва времена: Народна радикална странка (НРС) никада није била део тих неприродних, ненародних и недемократских коалиција. Није ни сада. Не знамо о којој гомили говорите, а коју, по Вама, сачињава и наша Странка. Ми смо ванпарламентарна Странка, која је у претходној Изборној кампањи подржала Изборну листу: „За европски Неготин – ДС – СПО“. Када је конституисана садашња општинска власт, НРС нико није питао за мишљење, а ми нисмо ни желели да се намећемо. Оно што је апсолутно неоспорно и непобитно је да ниједан члан наше Странке није део општинске власти, ни као одборник, ни као члан неке комисије, или Управног одн. Надзорног одбора. Према томе, НРС не учествује ни у мрвицама у садашњој власти власти јер нам она није слатка, како Ви кажете. Када цитирате: „А ти потпаде под њихове скуте, сад од њихове милостиње зависиш“, заиста не знамо на ког Народног радикала мислите, јер од наших 57 чланова и неколико стотина пријатеља и симпатизера, ниједан није пао под њихове скуте и не зависи од њихове милостиње. Народни радикали су честити, вредни, храбри и угледни: домаћини, привредници, лекари, приватни предузетници, професори, правници, инжењери, новинари, културни радници, спортисти... Никада под ничије скуте потпадали нисмо, и уверавамо Вас, никада од ничије зависили милостиње нисмо. Никада до сада, и никада од сада, па ни убудуће.

    ОдговориИзбриши
  10. Одговор анонимном од 24. марта

    Народна радикална странка је традиционална и родољубива странка која поштује како нашу вишевековну традицију, тако и поменуте европске стандарде у погледу учешћа жена у политичком животу. Наравно да у нашој странци има и жена, честитих и стручних припадница нашег народа које баш и не воле да се баш много експонирају у јавности јер већ имају довољно обавеза својојој породици, на послу, уметничком удружењу, синдикату...

    Вашу примедбу желимо да разумемо као добронамерну и конструктивну. Уколико она, не дај Боже, није таква, онда би, рецимо, наш одговор Вама могао да буде и овакав: Брините се Ви о вашим женама, кћеркама, мајкама и сестрама, као и о женама у вашој странци, тј. партији, немојте много да се секирате о учешћу жена у раду наше Странке.

    ОдговориИзбриши