субота, 3. април 2010.

УСКРС - НАЈРАДОСНИЈИ БЛАГДАН СВИХ ХРИШЋАНА СВЕТА

Народна радиклна странка, са жељом да на земљи завлада мир, а међу људима добра воља, честита Ускрс свим Хришћанима, уз традиционални, победоносни и најрадоснији поздрав: "ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ - ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!!!"

Иза нас остали су дани победа, успеха, славља и радости: 7. марта славили смо победу изборне листе: "За европски Неготин - др Драган Шујерановић", 8. марта славили смо Дан жена, 9. марта славио се рођендан једне мале Софије, кћеркице администратора овог блога, 1. априла славили смо историјску победу гробара и пласман на Фајнал-фор у Граду светлости.

Наравно, на Велики петак, најжалоснији и најтужнији дан за све Хришћане, када је на крсту разапет, издахнуо Исус Христ, у миру и тишини, уз строги пост на води и апсолутно уздржавање од злих мисли, злих речи и злих дела, као верни и благословени Хришћани, ишчекујемо васкрсење Христово, које симболизује победу добра над злом, правде над неправдом, истине над лажима. Истина је само једна. Бог је њено име.

Имајући у виду да је пред нама један од два најрадоснија празника, Ускрс, а да је у претходном периоду од неколико месеци било пуно значајних и радосних догађаја, овога пута објављујемо неке од фотографија са Краљевског пријема Народних радикала код престолонаследника ЊКВ Александра II Карађорђевића у Белом двору.



Београд. Бели двор. Краљевски пријем Народних радикала, предвођених председником Радованом Крчмаревићем и потпреседником Страхињом Ћирићем. Уручење поклона, дуњеваче на далеко чувеног Жике - Дуње из Рајца у уметнички израђеној тиквици, са ликовима Стевана Мокрањца и Хајдук Вељка, аутора Милана Стојановића из Неготина.


Уручење поклона, широм света препознатљиве крајинске Тамјанике, из подрума Милета Митровића из Неготина, родом из Мокрања.


Још која реч ЊКВ о Тамјаники, власнику подрума и години бербе (2000., година демократских, петооктобарских промена).


Уручење поклона принцези Катарини: ЦД Мокрањчевих руковети и 22. броја часописа "Буктиња".


ЊКВ престолонаследник Александар II Карађорђевић у срдачном и неконвенцијалном разговору захвалио се Народним радикалима и дародавцима на урученим поклонима и пожелео им је свако добро у даљем животу и раду.


С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!!!

2 коментара:

  1. Strahinja neuništiv si, Ljubiša može da ti samo zavidi, na tvom blogu imaš više slika od Ljubiše na njegovom privatnom blogu OO DS. Srećan rođendan tvojoj Sofiji. Međutim, ovom prilikom te molim da obratiš pažnju kakav će plac Ljubiša prodati norvežanima, da to ne bude sa ugrađenim cevima, pa da posle, baš kao Ljubiša, dobiju desetostruko veću naknadu štete od vrednosti placa, zahvaljujući nezavisnom pravosuđu, baš kao Ljubiša.

    ОдговориИзбриши
  2. Slučajno sam našla ovaj blog. I pročitala neke komentare. Poneki su besmisleniji nego rezultat šetnje moje mačke po tastaturi. Ima neverovatno mnogo besa, nevaspitanja i nepismenosti. Ali, blog je 'mrtav' već duže vreme, a koliko god da je malo i sporo doprinosio kultivisanju mišljenja i ponašanja, ipak je bio od koristi. Stoga bi bilo lepo da se neko seti da ni za političke, niti ma koje druge promene, stihija nije bila dovoljna ni da opstanu niti da postanu dobre. Ako je i u pisanju prisutna ovako jadna istrajnost, kakvoj se stvarnoj promeni iko može nadati? Ukoliko je ovde uopšte bila reč o promeni.

    ОдговориИзбриши