субота, 9. новембар 2013.

Treći dunavski forum

ТРЕЋИ ДУНАВСКИ ФОРУМ


О Митровдану, од вајкада хајдучком растанку, Народни радикали Хајдук Вељкове Крајине данас су у етно-простору "Поповић-конака" на Дунаву одржали трећи, традиционални "Дунавски форум".

 У години када Србија обележава 130 година од знамените "Тимочке буне" и један век од Другог балканског рата, Народни радикали су историјским освртом на ове слободарске светионике српског родољубља и патриотизма одали поштовање славним прецима и страначким колегама, који су несебично и храбро, у темеље српске државности уградили своје животе.

Србија данас а пре свега ми, њихови следбеници и потомци, никада не смемо да заборавимо њихову жртву за слободну и праведну отаџбину Србију, коју пре сто година чине и Македонија, и Косово и Метохија, а након Првог светског рата и српска Војводина.

Подсећамо, Србија је тада била краљевина, предвођена краљем Петром I Карађорђевићем и председником Владе Николом Пашићем из Народне радикалне странке.

Несаломиву и непобедиву српску војску предводиле су славне војводе: Живојин Мишић, Степа Степановић, Радомир Путник, Петар Бојовић. СЛАВА ИМ!

Нема коментара:

Постави коментар