среда, 17. фебруар 2010.

Страхиња је рекао...

Мало извињење што ни у наредном периоду нећемо бити у могућности да благовремено одговоримо на све коментаре. Из објективних разлога одговори на ваше коментаре касниће 2-3 дана, али зато ћемо дати све од себе да буду тачни и, колико то политичка припадност дозвољава, објективни. Мото овог блога биће: "Није најважније информацију објавити први, најважније је да она буде тачна". Ово је заправо био и мото листа "Политике", објављен јануара 1904. године, када је ова прва новина у Србији угледала светлост дана, а све се то догодило у време демократске власти Народних радикала, на челу са Николом Пашићем. Подсећамо, тада је Закон о штампи имао само један члан, који је гласио: "Штампа је слободна".

Одговоре и коментаре на остала питања постављена минулих дана бићете у прилици да прочитате током наредних вечери. Поздрав.

57 коментара:

  1. Jel ima neko da pokaze zube politici i uhvati se sa njom u kostac i bori,ili ste sve neki koji se kitite slavljem nekadasnjih vodja koje je pokrila crna zemlja. Njima neka je laka zemlja,ali vi koji se hvatate za njihove rukave i masete,tek da bi se videlo da eto drzite njihove rukave,ne delujete mi uopste na neke koji ce nesto da urade za ovaj Negotin. A da zaboravili ste da stavite sliku Nikole Pasica,ili sam ja nesto propustio?

    ОдговориИзбриши
  2. Anonimni 11.49 , potpuno si u pravu. DS-stavili Djindjica,da ga svi gledamo,misle mi ne znamo ko je on bio. Njemu svaka cast i neka mu je laka zemlja, ali Ljubisa i ovi njegovi nemaju blage veze sa strankom, niti oni bilo sta umeju da urade. Djindjic ce se prevrnuti u grob od muke. Totalni promasaj DS-a. A i oni na vrhu da se postide,kad nisu odvojili malo vremena da formiraju pristojnu stranku, nego pokupili sav skart,vazno da im idu pare u dzep. Pa kad pogledamo i LDP-RG i DS se baziraju na desna ruka,levi dzep.

    ОдговориИзбриши
  3. Sve razmisljam da predjem i ja u politicare. Ima jedno slobodno mesto sa Hajduk Veljkom na celu. Javno vrsim rezervaciju,da ne pomisli neko da mi ukradne rezervaciju. Ziveo Hajduk Veljko, idemo sa njim zajedno u pobedu za Negotin. Za Hajduk Veljka i Otadzbinu.

    ОдговориИзбриши
  4. Одмах да се разумемо, потписе грађана било које Изборне листе могу имати само два правна субјекта, а то су: Општинска изборна комисија и подносилац Изборне листе. Овај блог, па ни ја као његов аутор, нисмо ниједан од та два правна субјекта. Можете слободно тужити Н.Н. лице које је злоупотребило овај блог објављивањем личних података потписника једне Изборне листе. Можете тужити и мене, то је најмањи проблем, јер ћу ја доказима врло лако оборити вашу Приватну тужбу. Никада се нисам извињавао за туђе грешке и злоупотребе, па нећу ни овога пута мењати своје животне принципе. Ако вам могу бити од користи, стојим Вам на располагању у доказном поступку против Н.Н. лица које је злоупотребом овог блога заиста повредило ваше људско право на приватност. Вашим параноичним и хистеричним претњама да ћете ме тужити уопште ме нисте забринули и уплашили.

    ОдговориИзбриши
  5. Поводом бројних питања и коментара који су се минулих дана појавили на блогу, у најкраћем дајем следеће одговоре:

    - У садашњој ДС-у људи из скоро свих странака које су имале своје одборе у Неготину. Није тачно да су Јуловци и ДСС-овци преузели ДС, јер је то данас највећа странка у држави са 170.000 чланова, док у Неготину броји преко две хиљаде чланова. Поводом питања везаног за редослед одборничких кандидата на Изборној листи: "За европски Неготин - ДС - СПО - др Драган Шујерановић" могу рећи да ми је драго што је исти утвтђен по азбучном реду, јер су то предлагали и Народни радикали на коалиционим састанцима. Наводно, како анонимни анонимус каже, померање овога или онога с једног на друго место, није никакав трик, никаква жеља да се бирачи доведу у заблуду, већ одраз реалне чињенице да људи на листи имају одређена презимена са почетним словом истих, а да је за предстојеће изборе ова Изборна листа одлучила да њен носилац буде угледни, честити и препознатљиви хирург-ортопед ЗЦ др Драган Шујерановић. Доктор Шуре, сви то више него добро знају у Неготину, никада није био јуловски јуришник, као што ни сада није некакав "демократски јуришник". Опште је познато да се ради о скромном и ненаметљивом породичном човеку коме политика никада није била на првом месту, већ, евентуално, на трећем, јер су се на прва два места увек налазиле породица и медицина. Нетачно је да Доктор Шуре "ведри и облачи" у ДС-у, јер та странка има свог председника општинског одбора, а то је Љубиша Ђорђевић, који је истовремено и председник Привременог органа општине Неготин, има свој Изборни штаб, као и све друге органе предвиђене Статутом ДС-а. Треба рећи јасно и гласно: Изборна листа "За европски Неготин - ДС - СПО - др Драган Шујерановић", која се налази под редним бројем 7, захваљујући поверењу бирача Неготинске крајине, забележиће убедљиву победу на изборима 7. марта, која ће бити од великог значаја за лепшу и бољу будућност општине Неготин.

    "ГЛАВУ ДАЈЕМ - КРАЈИНУ НЕ ДАЈЕМ!!!" тако је било некада, а данас не треба да падају главе и ЗАТО ГЛАС ДАЈЕМ - КРАЈИНУ НЕ ДАМ, И ЗАТО БИРАМ БРОЈ 7.

    ОдговориИзбриши
  6. Поводом питања, да ли је покрет "Живим за Крајину - Бошко Ничић" био на власти у Бору у време фамозних концерата, одговор је потврдан, а колико су плаћени ти концерти "Беотону", чији је власник Саша Мирковић, иначе потпредседник ПЖК, сви заинтересовани блогери могу видети на блогу Грађанског круга од 18.12.2009. године у детаљном и аргументованом тексту блогера из Бора "Rain Dog", послатог у 11 часова и 18 минута.

    ОдговориИзбриши
  7. Поводом бројних и не баш толико креативних етикета на рачун аутора овог блога желим да кажем следеће: ко губи има право да се љути. Добро је познато да се "за добрим пастувом прашина диже". Зато само напред уважени блогери до коначног и дефинитивног пораза 7. марта.

    За два три дана, захваљујући Блогосфери бићемо опет заједно. С поштовањем, за све губитнике и друге анонимне анонимусе: скот, дебил, деструктивац, превртљивац, институција глупости, голуб превртач, свачији џокер, полтрон, улизица ових и оних, хајдук без кочница и самоконтроле... једном речју: јединствени, несаломиви и непоновљиви - СТРАХИЊААААА!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Citat:
    Одмах да се разумемо, потписе грађана било које Изборне листе могу имати само два правна субјекта, а то су: Општинска изборна комисија и подносилац Изборне листе. Овај блог, па ни ја као његов аутор, нисмо ниједан од та два правна субјекта. Можете слободно тужити Н.Н. лице које је злоупотребило овај блог објављивањем личних података потписника једне Изборне листе. Можете тужити и мене, то је најмањи проблем, јер ћу ја доказима врло лако оборити вашу Приватну тужбу. Никада се нисам извињавао за туђе грешке и злоупотребе, па нећу ни овога пута мењати своје животне принципе. Ако вам могу бити од користи, стојим Вам на располагању у доказном поступку против Н.Н. лица које је злоупотребом овог блога заиста повредило ваше људско право на приватност. Вашим параноичним и хистеричним претњама да ћете ме тужити уопште ме нисте забринули и уплашили.

    A ciji je ovo blog, ''moj'' , ne to je tvoj blog, na tvome blogu je objavljeno, ti si administrator strahinja, i ti moras snositi odgovornost.

    ОдговориИзбриши
  9. Мало си ти батина добио!

    ОдговориИзбриши
  10. Covek prolupao skroz. Lici mi na MIlosevica. Psiholosko ispiranje mozga naroda,kad bi narod bio naivan.

    ОдговориИзбриши
  11. Interesantno koliko su Nicic i Radmila Gerov sposobni ljudi da vama jadnima sveto tako rade, a vi im ne mozete nista cak i kada ste na vlasti. Neko bi se malo zapitao sta je to sto ne valja.Pa to ste upravo vi ti koji tolike izmisljene i falsifikovane argumente iznosite cisto da se svetite. Bavite se svim i svacim,samo da vladate. Cudno kako taj Nicic uopste ne prlja svoja usta sa svima vama, a o vama bi bilo mnogo toga sta reci. Nego pametan radi,a budale vode abrove.

    ОдговориИзбриши
  12. Umesto da radite vi vodite dnevnik onih koji su u opoziciji. Pitate li se gde je vas problem???

    ОдговориИзбриши
  13. Na kojoj si ti izbornoj listi Strahinjaaaaa!?

    ОдговориИзбриши
  14. Шујерановић др Драган, био кандиат за одборника на листи ЈУЛ-а, кад су ту били, колико се сећам и: Лазић Владан и жена му Нада, Челикић Јасна... имам и плакат из тог времена, само да га нађем и побројаћу и осталих 68, сећам се ЈУЛ-оваца до бола. Поздрав Страле. Јединствен си и први прави демократа.

    ОдговориИзбриши
  15. Не зна се шта је опасније када овај администратор блога, демократа Страхиња некога хвали / јадан доктор, носиоц листе ДС_СПО, да ли је очекивао толико лепо написаног о њему???????????? па он је стварно "светац"/или када некога напада, мислим на Чирића. Сачувај боже. И још нешто, како то да је НН лице дало онолики списак имена људи који су подржали једну листу,а да администратор блога покаже толику необавештеност о томе / гора него Воје Коштунице/. Човек правник па ће можда и да се снађе у поступцима које ће оштећени да предузмупротив њега и НН лица. Има блог а не коментарише дешавања у Дому културе где се бави политиком а не културом и не изјашњава се о нападима на садашпњу директорку, а предходну баш није много готивио. Утишао нам се први ДЕМОКРАТА неготински борац за истину и права,то није на добро, кад вам кажем.

    ОдговориИзбриши
  16. Поштовани блогери,

    После извесног времена отворили смо наш блог, „СПС Неготин“, с намером да наше грађанство упознамо с нашим програмом и тиме укључимо у предизборну активност, за 7. март 2010. године. Као што је познато, ми не желимо да водимо испразне полемике, које су углавном испуњене мржњом, нетолерантношћу, некултуром, него да водимо нормалан, аргументован дијалог, како бисмо дошли до што бољих предлога и решења за опоравак Неготина и Крајине и за што успешнији развој. Рачунамо на вашу сарадњу. У то име вас срдачно поздрављамо и захваљујемо. Добро дошли на наш блог.

    ОдговориИзбриши
  17. sad je prijatelj sa SPS juce sa Radom,a bio je protiv njih gde ti ode sine Strahinja u kojoj si fazi svesti

    ОдговориИзбриши
  18. Ma kakav prijatelj sa SPS om, covek ocigledno izgubio kompas. Tu jedino moze da dominira kao "intelektualac" (sa SPS i sa tzv. DS}, nigde ga vise ne smatraju za normalnog coveka.

    ОдговориИзбриши
  19. Нисам био на листи ни 2004, ни 2008. Нисам желео да будем на листи ни овога пута иако сам могао јер је Демохришћанска странка Србије неколицину нас Народних радикала телефонским путем позивала и питала да ли један од нас, као некадашњи Демохришћанин, жели да буде на листи "За европски Неготин - ДС - СПО - др Драган Шујерановић"? Сви смо такву могућност одбили.

    Анонимни анонимусе, жао ми је што у свом незнању и параноичној мржњи ниси способан да прихватиш чињенице онакве какве јесу, а не какве би ти желео да јесу. За твоју информацију, Страхиња је био на Изборним листима и '92 и '96 и 2000. Никада није освојио мање од 20% гласова, а 1996. године, у већинском систему, освојио сам убедљиво прво место на бирачком месту Неготин 4, Народна библиотека са 43% гласова, оставивши иза себе кандидате: СПС-а, Јула, СРС-а и др.

    На изборима 2000. године једини кандидат за посланика на листи ДОС-а из општине Неготин био је Страхиња Ћирић. Тада је та листа освојила преко 70% гласова у општини Неготин, победивши на свим бирачким местима, осим у Милошеву. Вероватно ћу пожелети да се поново кандидујем и такмичим онда када се поново врати већински систем уместо садашњег пропорционалног, јер ће тада само најбољи моћи да изађу на црту, а не као сада, да се крију на страначким листама иза партијских лидера и носилаца листи, овакви и онакви.

    ОдговориИзбриши
  20. Треба исправити све вас, колико вас има, а тешко је поверовати да вас има више од двојице-тројице, у погледу моје страначке припадности. Ми смо Народни радикали који су одувек, на свим изборима, подржавали ДС и СПО. То значи да ја нисам Демократа, већ Народни радикал, који свом снагом и свим срцем подржава победничку коалицију "За европски Неготин - ДЦ - СПО - др Драган Шујерановић". Наравно, ја јесам демократа по свом политичком уверењу и опредељењу, јер сам се, откад знам за себе, а то значи негде од 2-3 разреда Основне школе, борио за правду, истину и слободу. Такав ћу остати све до своје смрти, а разни анонимни анонимуси (у даљем тексту: А.А.), који немају петљу чак ни да напишу своје име, јер се из само њима знаних разлога, нечега стиде, вероватно их је срамота и њих саме због свега што пишу, а ја сам обећао да те њихове генијалне, креативне и непревазиђене небулозе и глупости нећу скидати са блога, јер оне много више говоре о њиховим ауторима, него ли о мени.

    ОдговориИзбриши
  21. Niko tebi ne osporava tvoju demokraticnost i borbu za demokratiju!
    Ali svim srcem podrzavati kako ti kazes pobednicku koaliciju....., u kojoj su potpuno neafirmisani ljudi u politickom pa i drustvenom zivotu, totalni corci, koji za sami sebe nista dobro nisu mogli da odrade a kamoli za drustvo, Strahinja priznaces, a znam da si pametan, i znam da si se borio za pravdu, slobodu i istinu, velika LAZ, koja niti ce da pobedi, niti bi da i uz pomoc svekolike bolumente ministra dodje na vlast, nesto dobro ovom gradu donela!
    To je prvo, a kao drugo, Strahinja znam sta si sve propatio kroz devedesete, zahvaljujuci Milosevicevim dupeliscima, i sada takvima precutno ili ne dajes podrsku, to je nista drugo do cist mazohizam!

    ОдговориИзбриши
  22. ma strahinja je veliki debil i zreo za neurologiju

    ОдговориИзбриши
  23. Ono sto jes' jes', mislim nije najbolji sps, ali je linija izmedju genija i shizofrenika tanka! :)

    ОдговориИзбриши
  24. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/story/102184/U+Negotinu+devet+izbornih+lista.html

    ОдговориИзбриши
  25. Неурологија и неуропсихијатрија или психијатрија су различите специјалистичке гране медицине, мада им је домен одприлике исти. Неурологији се поверавају шлогови- мождани удари, анеуризми и други проблеми на мозгу, мислим, зато неке треба да збринјавају психићи...................

    ОдговориИзбриши
  26. mani te se ljudi, strahinja ovo niti uredjuje, niti cita, sve to drugi rade za njega, on nije u stanju, ne izlazi iz njegove omiljene kafane ODISEJ, trenutno je tamo u fazi poze supermena, baljezga po stolu, i vredja, jel samo to zna da radi, ali najzalosnije je to, sto sve ovo za njega radi jedna mladi covek, koji je ranije bio cool lik, ali se udruzio sa strahinjom i ljubisom, i sve otislo u propast, uskoro cu vam reci o kojoj se osobi radi

    ОдговориИзбриши
  27. "jedna mladi covek" je svima dobro znan.Ali,danas je sreda valjda ce danas biti novi tekst,ocekujemo da nas Strale informise o novostima na politickoj sceni,jedino to i moze,s obzirom da ne sme da stane na crtu.Setih se ovih dana da nam Strale duguje "istinitu i pravilnu informaciju" o njegovom upucivanju na rad u Opstinsku upravu.VD direktor donese RESENJE i onda NISTA.Duguje nam takvo objasnjenje i kada je plata njegovog VD u pitanju.Videcemo sta cemo dobiti od grdnih obecanja i hvalisanja naseg strucnjaka i borca za pravdu i istinu.Do tada s bogom.Radoznali gradjanin.

    ОдговориИзбриши
  28. bolestan blog, bolesnika a bolesna i ona što za njega ovo radi, tj.,,mlada čovek,,

    ОдговориИзбриши
  29. Родови родови! "Једна млади човек", написасте а ја мозгам да ли је реч о младој особи женског или мушког пола? Стварно сам радознао јер............ ајд да не причам. Волим наравно жене па ми се можда у интересе уплиће Страхинја, ако је то та на коју ви сви мислите . Ако је млади човек, нисам заинтересован па ће лакше да ми буде. Кажите ми да не патим више!Молићу лепо,,,,,,,,,,,

    ОдговориИзбриши
  30. A da nisu mozda inicijali tog ''mladog coveka'' ( bolje reci nje, posto zenska osoba uredjuje blog) Z.G.

    ОдговориИзбриши
  31. Jel to ona sto bila u semi sa G.R.?

    ОдговориИзбриши
  32. Blog izgleda totalno neuredjeno.Ako ga neko uredjuje taj ili ta nemaju pojma!

    ОдговориИзбриши
  33. Хвала на стрпљењу, драги моји блогери, иначе диљем ове планете познате као "доктори - специјалисти - неуролози - неуропсихијатри - психијатри!?" Баш лепо од Вас што бринете за моје здравље. Још кад бих знао ко сте, како се зовете, па да вам се дубоко захвалим. Има у нашем народу једна изрека која каже: "Ко тебе каменом, то њега хлебом!" Ко се овде гађа камењем Ви као стручњаци, експерти, најбоље знате. Они који ме мало боље познају, сигурно знају да у мени, као и у сваком другом човеку, поред оног хришћанског, понекад, у тренуцима осветољубљивости и пркоса, има и "малог антихриста". На крај крајева, и сам Његош је лепо рекао: "Зло чинити - од зла се бранећи - ту злочинства нема никаквога". Молите се Богу, драги моји блогери, у својој мржњи и зависти заробљени до гуше, а можда и до мозга, колико га имате, да ја, после 7. марта, када Вас будемо разбили к'о "бугарску скупштину", не кренем у контранапад. Знам, биће тада "спасавај се ко може".

    Иначе, Ви сте безимене кукавице, које и на овом блогу именом и презименом на црту не смете. За разлику од Вас, као и многих других политичких патуљака у овој општини, Страхиња на црту сме свакоме и свуда, у било које доба дана и ноћи.

    ОдговориИзбриши
  34. Ееее, баш бих волео да ускоро чујем ко пише овај блог??? Свакако да га ја не пишем, пошто ме Ви, храбре јуначине блогерске "под хитно" шаљете у затвор, или у лудницу, или не змам где већ? Крајње је некултурно, неваспитано и неморално да Ви безимени, бездушни, безидејни, бескруполозни и бескрајно изгубљени у времену и простору злоупотребљавате иницијале било које особе у овом граду. То је за сваку осуду, као што је и за сваку осуду било објављивање имена људи који су својим потписом подржали једну Изборну листу. Ако ја не знам, Бог ће сигурно, пре или касније, знати ко стоји иза ових гнусних радњи, и уверен сам да ће такве сподобе Божја казна кад-тад заслужено стићи. Да се разумемо, овај блог не пише особа са иницијалима који су злонамерно наведени од А.А.

    ОдговориИзбриши
  35. А што се тиче мог упућивања у општинску управу половином новембра прошле године, желим да подетим да је све у вези тога већ рачено на КЗН Народних радикала, која је одржана 30. новембра 2009. године. Заиста је постојала идеја о том преласку због потребе увођења реда, рада и одговорности у функционисању једног општинског одељења, у коме и дан-данас владају свеопшти хаос и анархија. Међутим, то није била моја идеја, као ни идеја в.д. директора Дома културе, већ је то била намера председника Привременог органа и његовог коалиционог партнера из СПС-а. Истине ради, треба рећи да су ме њих двојица телефонским путем контактирали 6. новембра прошле године, са намером да ме убеде како је неопходно да ја у што краћем року треба да пређем на рад у општинску управу. Када смо наредних дана након тога постигли начелан договор о мом преласку, у коме сам ја изнео конкретне захтеве, како законске, тако и професионалне природе, као услове за мој прелазак, в.д. директора Дома културе донела је Решење о мом упућивању на привремени рад у трајању од три месеца у Општинску управу. Имајући у виду да у наредних месец дана нису испуњени законски и професионални захтеви везани за мој трансфер, и то од стране Привременог органа, односно Општинске управе, логично је и разумљиво што ја нисам желео да напустим Дом културе и пређем у општину. Каснија догађања везана за, пре свега, мучење и мрцварење приликом именовања сталног састава Општинске комисије, апсолутно су ми дала за право. Наиме, једног касног децембарског поподнева морао сам лично да одем у општину и неспособним, нестручним и некомпетентним правницама у опшини објасним и буквално нацртам како треба да изгледа страначка структура сталног састава Изборне комисије. Заиста сам тада био љут и разјарен као рис јер нисам могао да верујем да незнање заиста уме да буде толико бескрајно... И да не заборавим: поред законских и професионалних услова за мој прелазак у општину, тражио сам, ево признајем, и испуњење једног чисто политичког услова, а он се састоји у следећем: сви кадрови бивше клокалне власти треба да буду смењени, а на њиховом места да буду именовани стручни, одговорни и савесни људи из садашње општинске власти. Сада, са врменске дистанце од скоро три месеца, више сам него уверен да је моја одлука правилна и исправна.

    Такође на овом месту желим да упутим искрене честитке начелнику најважнијег одељења Општинске управе, што је коначно, у свој 57. години живота, смогао довољно знања и снаге да положи Стручни испит за рад у државним органима. Пет година га је Радмила Геров крила приликом инспекција надлежних републичких органа, јер је незаконито, као слепи путник у броду, обављао веома одговорне послове у општини. Да ли треба потсетити да је сваки запослени у општинској управи дужан да након шест месеци рада у управи положи одговарајући Стручни испит. У супротном, онај ко тај испит не положи у року од годину дана, аутоматски стиче законски услов за добијање отказа. Треба рећи да је дотични шеф одељења овај Стручни испит положио тешком муком, после толико година закашњења и незаконитог рада, па самим тим и незаконитог примања личне зараде. Дотични је половином јануара, у првом делу испита положио четири стручна предмета, а тек накнадно, у другом покушају, успео је да положи и пети стручни предмет. Није то ништа, ништа то није, али није да није. Машала.

    ОдговориИзбриши
  36. Ti stvarno treba da se lecis Strahinja, a blog ti uredjyje Zdenka Golubovic, cisto da se zna

    ОдговориИзбриши
  37. za Zdenku Golubović, urednika bloga - ko sa Strahinjom tikve sadi, o glavu mu se lupaju

    ОдговориИзбриши
  38. Ја се најискреније захваљујем на бризи за моје духовно здравље. То је заиста лепо од Вас. Хоћу да верујем да ћете и убудуће бити тако пажљиви и брижљиви. Иначе, што се тиче администратора мог блога, камо лепе среће да је то моја колегиница и пријатељица Зденка Голубовић. Али већ сам једном написао да она није администратор, и то понављам и овај пут. Заиста се више нећу бавити вашим ноторним лажима и измишљотинама, као што је и ова о администратору блога. То је за мене завршена прича.

    ОдговориИзбриши
  39. Анониман28 март, 2010 19:14

    http://www.youtube.com/user/samovaspratim#g/u

    ОдговориИзбриши
  40. Kome je dobar Knez neka ga pozove u svoju opstinu.Mi u Zajecaru smo ga siti.

    ОдговориИзбриши
  41. Ja sam mislio i jos uvek zivim u zabludi da je pripadnost nekoj stranci stvar ideologije. Ne ide mi u glavu kako neko moze tek tako da menja stranke! Evo na listi kandidata SPS-a, Ranko Gajic-tv mehanicar, koji je do juce pljuvao po SPS-u...a danas na njihovoj listi. Mislim da je moral i stranaka a i pojedinaca, vrlo, vrlo dikutabilan! Sada, pitanje je da li je moguce da oni, mislim na pojedince, zaista mogu odgovorno predstavljati svoje birace u skupstinskim klupama?

    ОдговориИзбриши
  42. Pratio sam noćas, a pratim i ovog jutra komentare na twitteru povodom vesti o bačenoj bombi na TV Pink.
    Uglavnom su tipa: “nisam ja, majke mi”, “ja imam alibi” i slično.
    Predlažem nadležnim organima da ne gube vreme i ispitaju odmah mene, jer alibi mi je prilično klimav.
    To što sam juče twitovao i postavljao tekstove na e-stav nije dokaz da sam sedeo kući. Ako neko pita moju ženu, garantovano će reći: “Ne znam, možda je bio kući, a možda i nije, jer i kad je kući zavuče se u ćoše sa kompjuterom pa ga ni ne vidim”.
    Motiv sam imao svakako. Više motiva.
    Turbograndmotivisan sam bio.
    Da ne spominjem sad one generalne motive, evo samo jednog, najvećeg.
    Sat vremena pre nego što je bomba bačena sa Farme je izašao knjaz Timočki, gospodin Boško Ničić. Neki kažu da ga je mučio šećer, voditeljka sumnja da je u pitanju mlada supruga. Dal` joj nedostaje, dal` je brinula Maja Nikolić, ne znam. Debeli Mirković veruje da njemu više nedostaju njegovi Zaječarci (i obrnuto).
    Zli jezici kažu da je načuo kako su se u zaječarskoj skupštini u odsustvu mačke razigrali i udružili miševi i da je vrag odneo šalu.
    Od dva meseca neplaćenog odsustva iskoristio je svega 15 dana.
    Radi se ustvari o običnoj nameštaljki ove države koja je naredila Željku Mitroviću da Boška vrati kući jer je Dinkić uvideo da Boškova popularnost raste do nivoa Palme pa možda i nešto više – do Kim Il Sunga. A to onda znači da se u novoj koaliciji G-17 – PŽK – Sitne ribe, neće znati ko je glavni.
    Ja lično sam poslao jedno 200 sms poruka sa tekstom “da ostane Boško – zauvek”, a koliko je tek Zaječaraca glasalo? A gde su glasovi svih onih koji su u ovih petnaestak dana shvatili koliko je Boško divan čovek?
    Nisam valjda džaba ulagao vreme i novac da bi na kraju Boška sa Farme izbacila Dinkićeva sujeta?
    Dakle, motiv sam imao, motocikl mi je pozajmio zet, a bomba… pa bombu tek nije problem nabaviti u ovoj zemlji.
    A i google može da bude od pomoći.
    Ako me ne zaustave na vreme, B-92 je sledeći na redu, a finale će biti u Takovskoj.
    Osladilo mi se, nisam imao pojma koliko je jednostavno biti terorista.
    TV Bor neću da diram, oni će sami sebe da unište brže i efikasnije nego što bih to ja uradio.

    ОдговориИзбриши
  43. EGOTIN - Nisam kriv!
    Ovom kratkom rečenicom, doktor Radiša Stanković (51) branio se pred istražnim sudijom od sumnji da je seksualno eksploatisao maloletnice od decembra 2008. do februara 2009. godine. Posle saslušanja negotinskom internisti iz Zdravstvenog centra određen je pritvor do 30 dana.
    Kako je istraga utvrdila, najmlađa žrtva imala je 13 godina. U ovom organizovanom lancu našla se i njena godinu dana starija drugarica, kao i dve devojke od po 17 godina.
    Ne zna se koliko im je uhapšeni internista plaćao seksualne usluge, ali je poznato i da su devojčice u isto vreme odlazile i kod Ilije R. (62) u čijoj ih je porodičnoj kući u Kobišnici, sa Negotincem Milošem B. (58) podvodio uglavnom starijim ljudima iz Negotina i okoline, za 30 do 60 evra.
    Deo tog novca devojke su davale makroima, a ostatak su trošile na heroin. Ilija R. i Miloš B. su oktobra 2009, jer su šest devojčica od 13 do 18 godina navukli na heroin, a onda ih podvodili, osuđeni na ukupno 11 godina i 10 meseci zatvora.
    Policija sumnja da su bile pod dejstvom droge i dok ih je Stanković seksualno iskorišćavao.
    Navodno, sve je i snimao kamerom na mobilnom telefonu.
    - One, najverovatnije zbog straha, prvo nisu želele da priznaju povezanost sa osumnjičenim, ali su kasnije, ipak, dale iskaz. Sada sve činimo da devojčice zbrinemo i lečimo - kaže Mića Dženovljanović, komandir Policijske stanice Negotin, navodeći da je ovo prvi slučaj seksualne eksploatacije maloletnica.
    To isto kažu i u Centru za socijalni rad u Negotinu na čijoj je evidenciji bila jedna od žrtava interniste Stankovića.
    - Ona je kod nas dolazila kao dete koje je povremeno ispoljavalo pojedine oblike kriminogenog ponašanja. Toj devojčici, koja potiče iz rasturenog braka, pružili smo psihosocijalnu podršku, davali joj savete i povremeno smo kontaktirali sa porodicom. Nismo znali da li je heroinska zavisnica, niti da je u pitanju maloletnička prostitucija - kaže Vukosava Deletić, pedagog Centra za socijalni rad.
    U slučaju ovih devojčica, smatraju mnogi, zatajila je i porodica i društvo.
    - One su na neki način zanemarena deca. Devojčice su i zloupotrebljene da bi do novca došle na lak način - kaže Miroslava Marinković, psiholog u Negotinskoj gimnaziji i član Štaba za borbu protiv narkomanije.
    Samo dve od seksualno eksploatisanih devojčica idu u školu. Jedna je pokušala da leči heroinsku zavisnost, ali to nije urodilo plodom. Za treću se veruje da ju je majka sklonila kod rodbine u Rumuniju.
    Jedna od devojčica prepoznata je na snimku, koji je novembra 2008. godine postavljen na internet sajtu Jutjub na kojem se vidi kako tri devojke, uz vređanje, besomučno tuku četvrtu, dok ona kleči pored zida.

    PRIJAVE
    NEGOTINSKA policija je u januaru podnela tri krivične prijave protiv četiri osobe. U pitanju su nove žrtve seksualne eksploatacije, koje su punoletne.

    STRIPTIZETE
    NEMA negotinskog sela u kojem devedesetih nije postojao lokal u kojem su prostitutke iz okolnih zemalja nastupale kao striptizete i plesačice. Mnogima od njih je izrečena mera proterivanja iz naše zemlje, a njihovim makroima i gazdama lokala krivične prijave.

    ОдговориИзбриши
  44. NEGOTIN - Viši sud u Negotinu pokrenuo je istragu protiv doktora Radiše Stankovića (49), lekara specijaliste - interniste u Zdravstvenom centru u Negotinu, zbog sumnje da je seksualno iskorišćavao četiri maloletne devojčice.
    Posle hapšenje Stankoviću je sud odredio pritvor u trajanju od mesec dana. Na radnom mestu je odmah suspendovan.

    Kako Kurir saznaje, doktor je i pre ovog hapšenja bio poznat negotinskoj policiji. On je, marta 2009. godine, bio je jedan od dvojice osumnjičenih za podvođenje i obljubu maloletnih devojčica, kao i trgovinu ljudima. Međutim, tada nije bilo dovoljno dokaza, zbog čega nikada nije uhapšen.
    Nezapamćen slučaj seksualnog iskorišćavanja duboko je potresao i šokirao stanovnike Negotina. Iako se po gradu već neko vreme, tačnije od kako se Stanković razveo, priča da on voli mlade devojke, koje je često izvodio u kafiće i javno se družio s njima, vest o zlostavljanju zatekla je sve doktorove sugrađane.

    Stanković je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je u periodu od decembra 2008. do februara 2009. godine u svojoj kući u Negotinu bludničio nad četiri maloletnice, od kojih je najmlađa imala 13, a najstarija 17 godina. Znajući da su sve devojčice heroinske zavisnice, on ih je navodio na pojedinačni i grupni seks, koji je snimao mobilnim telefonom, a nakon toga ih je ''čašćavao'' novcem za drogu. Lekar je, navodno, najpre upoznao devojčicu rumunske nacionalnosti, preko koje je kasnije došao do preostale tri žrtve.

    ОдговориИзбриши
  45. Optužbe za prodaju droge na lecima
    Negotin -- Na ulicama Negotina pojavio se letak sa imenima osoba za koje se tvrdi da su prodavci droge. U policiji kažu da su im ljudi sa tog spiska poznati od ranije.
    B92 subota, 26. decembar 2009. | B92

    U Negotinu se poslednjih dana pojavio letak sa imenima 24 osoba za koje se tvrdi da se bave preprodajom droge i mestima na kojima se, kako tvrde autori, prodaje droga u tom gradu. Kao autor letka potpisana je nevladina organizacija “Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko dilera“.

    U Negotinskoj policiji kažu da su neke od osoba sa spiska pritvorene pre pojave letka u javnosti.

    Letak na kojem se nalazi spisak sa više od 20 imena ljudi, a za koje potpisnici letka - “Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko dilera” - tvrde da se bave preprodojamo narkotika u ovom gradu, pojavili su se pre nekoliko dana širom Negotina.

    Članovi ove nevladine organizacije koji ne žele da se pojavljuju u javnosti pozivaju i svoje sugrađane da se aktivno uključe u borbu protiv narkomanije.

    Komandir Policijske stanice Negotin Mića Dženovljanović kaže da je policija upoznata sa svim dešavanjima u gradu.

    “Sva ova lica koja su spomenuta su policiji svakako poznata, ono što ne stoji u ovom pamfletu jeste da je jedan broj imena sa tog spiska već lišen slobode tokom ove godine. Znači, u ranijem periodu, a jedan broj lica je lišen slobode neposredno nakon što je došlo do rasturanja ovog pamfleta”, kaže on.

    U Policijskoj stanici Negotin evidentirano je oko 200 zavisnika koji su izvršili neko krivično delo, ali se pretpostavlja da je ukupan broj zavisnika mnogo veći.

    Građani Negotina kažu da su videli letak i slažu se da je narkomanija jedan od najvećih problema u ovom gradu:

    “Narkomana ima. Ja mislim da Negotin prednjači u ovoj Timočkoj krajini.”

    “Ja sam čak upoznat i čuo sam da u Velikom Jasiku ima registrovanih 25.”

    “Verujte da ima previše narkomana.”

    “Zaista ih ima mnogo.”

    “Crna tačka na karti Srbije. Ima ih sigurno.Ja pouzdano ne znam koji su, znam ljude iz viđenja priče itd. A sigurno da ih ima.”

    U prethodnih nekoliko meseci negotinska policija uhapsila je 13 osoba i podnela 30 krivičnih prijava protiv 25 osoba zbog sumnje da su trgovali drogom.

    Među njima su i četiri osobe čija su imena navedena u letku, a u kojem piše i to da spisak nije konačan i da će se uskoro pojaviti novi letak sa novim imenima osoba za koje se takođe sumnja da su upletena u prodaju narkotika u Negotinskom kraju.

    ОдговориИзбриши
  46. NEGOTIN - Cilj opravdava sredstvo i treba da krenemo u akciju protiv gamadi, jer više od 15 godina okrećemo glavu od problema narkomanije.

    Ovim rečima u proglasu, izvesna nevladina organizacija "Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narkodilera" rešila je da preuzme stvar u svoje ruke. Zato je i borbu protiv narkodilera počela tekstom upozorenja, koje je ostavila u poštanskim sandučićima sugrađana.

    - Svi znamo da je petkom i subotom, tokom noći, lakše kupiti "belo" ili po koji "ekser" nego hleb u pekari. A šta mi činimo da tu sliku izmenimo? Očigledno ništa. Prvi korak nam je objavljivanje i etiketiranje nama svima znanih trovača dece - stoji u proglasu u kojem su objavljena imena i nadimci, sa detaljnim uputstvom gde žive i gde "rade" 24 navodna narkodilera.

    Famozni spisak nije konačan, poručuju autori proglasa. Istovremeno, izvinjavaju se izostavljenim dilerima, koje će, kažu, "etiketirati"

    u narednom pamfletu.

    Da li je spisak uplašio, kakva mu je, vele autori, i bila namera, ili ne, negotinske narkobosove, tek, neki od prozvanih zatražili su policijsku zaštitu.

    - Lica sa spiska su nam poznata, a jedan broj njih je upravo u pritvoru. Međutim, neki od pomenutih zatražili su od nas zaštitu smatrajući da su zlonamerno pomenuti i da im je takvim etiketiranjem ugrožen život. Lično, taj proglas shvatam kao apel građana. Međutim, senku na to baca njihov poziv na linč i nasilje. Niko nema prava da sprovodi pravdu pre onih kojima je to posao - kaže Mića Dženovljanović, komandir negotinske Stanice policije.

    Mišljenja građana po pitanju ovog proglasa i NVO, za koju je utvrđeno da nije registrovana, uglavnom su različita. Dok mnogi smatraju da treba prepustiti policiji da radi svoj posao, ima i onih koji sporni NVO podržavaju.

    - Ko to nije iskusio ne može da razume šta su muke kad gledate rođeno dete da propada, a njegov zlotvor slobodno šeta ulicom. Navuče ga na drogu, obeća mu kule i gradove, napravi od njega i kriminalca, a onda ucenjuje - očajna je D. K.

    RODITELJI IZA UPOZORENJA

    VEĆINA građana misli da iza NVO "Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narkodilera" stoje roditelji zavisnika.

    - To je vapaj nemoćnih, uplašenih i zabrinutih za svoju decu. Posmatram to kao meru njihovog udruživanja, jer ih je muka naterala da preduzmu nešto. Ne vidim u proglasu ništa negativno. Oni kažu "istrebljenje", ali mislim da je u pitanju poziv na zakonske reakcije - kaže Miroslava Marinković, psiholog u "Negotinskoj gimnaziji" i član Štaba za borbu protiv narkomanije.

    PRODAJA

    PREMA podacima policije, u Negotinu živi oko 200 narkomana koji su počinili neko krivično delo. Najviše se prodaju marihuana i heroin, a među školarcima su po anketi najpopularniji alkohol, "bensedin", trodon i "ekstazi".

    ОдговориИзбриши
  47. Negotin - Čelnici opštine Negotin oglušili su se o zahtev Okružnog suda da u zakonskom roku dostave svu potrebnu dokumentaciju kako bi sud mogao da razmotri žalbu opozicije da li je poslednje zasedanje lokalne skupštine bilo legalno, saznaje „Blic“. Tek posle intervencije policije, sudu je dostavljen poslovnik i Statut opštine, ali ne i sporna odluka o verifikaciji mandata odbornika, zbog čega je opozicija uložila žalbu, tvrdeći da je sednica održana bez kvoruma.

    Okružni sud u Negotinu još nije odlučivao o žalbi odbornika DS i SPS u SO Negotin, podnetoj još 14. jula, koji osporavaju legalnost odluke o verifikaciji mandata četiri odbornika vladajuće koalicije, Dragoslava Markovića i Vesne Robovjanović sa liste SRS i Jovana Veljkovića i Borivoja Jeremića iz Pokreta za Negotinsku i Timočku krajinu, zato što Dragoljub Đorđević, predsednik lokalnog parlamenta, nije dostavio sudu svu traženu dokumentaciju i zato što je u međuvremenu tražio da o žalbi odlučuje drugi sud. Okružni sud je u poslednjih nekoliko meseci četiri puta uvažavao žalbe opozicije u SO Negotin i ukidao, odnosno poništavao odluke o verifikaciji mandata tri odbornika vladajuće koalicije koju čine lokalni Pokret za Negotinsku i Timočku krajinu i SRS, zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje. Takođe, Vrhovni sud je prethodni put odbio zahtev SO Negotin da o predmetu odlučuje drugi Okružni sud. Inače, Dragoljub Đorđević, predsednik SO Negotin, 14. jula je i po peti put započeo sednicu opštinskog parlamenta bez kvoruma, uz učešće 20 odbornika vladajuće koalicije sa potvrđenim mandatima, od ukupno 45 koliko broji negotinska skupština. Na sednici je kao prva tačka ponovo usvojena odluka o verifikaciji spornih mandata odbornika vladajuće koalicije, koju je Okružni sud već u četiri navrata poništavao zbog nevažeće odluke opštinske izborne komisije o dodeli mandata. Sednici su i ovog puta prisustvovali samo odbornici vladajuće koalicije iz PNTK i SRS, dok su odbornici opozicije iz DS, SPS i koalicije Vlaških stranaka i ovo zasedanje bojkotovali.

    Nakon trećeg poništenja sporne odluke usvojene 23. aprila ove godine, opštinski odbori DS i SPS podneli su Vladi Srbije predlog za raspuštanje SO Negotin zbog neodržavanja legalne sednice opštinskog parlamenta u roku dužem od 90 dana.

    ОдговориИзбриши
  48. http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/607451/Raspakivanje

    ОдговориИзбриши
  49. http://www.youtube.com/watch?v=6a354sqVhYQ

    ОдговориИзбриши
  50. Ma pustite te price sad kao on nece da bude predsednik pa ga na silu teraju. E, hajd sad malo da se lazemo. Ili hoces ili neces. Videcemo ko ce biti pobednik, Kristijan ili Ljubisa, nadam se da je gospodin predsednik video koliko ga je ljudi cekalo, iskreno nije se Negotin pretrgo. Jos kad bi mu samo lokalni politicari DS rekli iz kojih su stranaka oni sto su setali sa njim. DSS prednjacio, pa SPS, demokrata vrlo malo i ovi sto su sad kad se malo bolje pogleda su u dusi SPS. Tako da mesto zamenika i nije toliko i vazno i s jednim i drugim i trecim SPS dobija

    ОдговориИзбриши
  51. Blogger Lale је рекао...

    Nemaju oni pojma šta hoće, zato je to tako. Dobro su znali koliko su im plata dužni i pre privatizacije, pa što tada nisu blokirali ulaz fabrike?
    Ako nisu tužili, neka se zapitaju zašto nisu. Ako jesu, a zajebava ih država i dalje ...
    Neka se prvo zapitaju za koga su glasali pre mesec dana, pa onda neka se žale tim istima.
    Blokada, pa još traktorima. To zapravo i govori o tome ko su (bivši) radnici IHP - u najvećem broju tzv. polutani koji su išli na posao da se odmore od njive. Što se traktorom ne prepreči neko iz grada?
    Naravno, i ovu opštinsku garnituru zabole za njih, isto koliko i sve prethodne. Ne samo država, agencije, opština, poslovodstvo IHP, njih su prodali i preprodali i sindikalci kojih sada ili nema ili ih huškaju jer im nije dosta. Plus greju dupeta u foteljama u zgradi Komiteta - i dalje.
    Da krene da se dimi iz pravca Prahova?
    Pa, kada je pre 20 godina moglo da krene da se puši, neka se sada i dimi...
    Svi fabrikanti koji su se u vreme Anta Markovića smejali onim malobrojnim kolegama koji su im govorili da će do ovoga da dođe, samo neka i dalje podržavaju Miloševića i njegove supozitorije u Negotinu, a koje su tako revnosno & radosno cinkarili i podsmevali im se - zaslužili su ovo danas.
    Ovi drugi, ta gunđava manjina, poodavno su pobegli iz te nesreće od firme i ove nesreće od grada.

    ОдговориИзбриши
  52. ПРОЛЕЋНИ ВЕС(Т)НИК СПС-а
    Изборна комисија је потврдила мандат камдидатима за одборнике у СО Неготин и очекује се конститутивна седница СО Неготин, у предвиђеном року.

    У току су коалициони преговори о нашем учешћу, учешћу СПС-а, у општинској власти, који ће преузети део одговорности за боље услове живота и рада у наредном периоду.


    Дан обележавања НАТО агресије на нашу земљу

    Општински штаб цивилне заштите, којим је председавао мр Срдан Марковић, одржао је седницу поводом Дана обележавања НАТО агресије на нашу земљу, дана 24. марта.Овај Дан обележили су и Организација војних старешина и Савез бораца, под називом "Да се не заборави", уз учешће и Социјалистичке партије.

    ОдговориИзбриши
  53. СПС је настао 16. јула 1990. године, уједињењем Савеза комуниста Србије и Социјалистичког савеза радног народа Србије. За председника партије на Првом конгресу, изабран је Слободан Милошевић.

    ОдговориИзбриши
  54. http://www.youtube.com/spsnegotin

    ОдговориИзбриши
  55. pusi ga strale prodana duso

    ОдговориИзбриши
  56. Изборна комисија је потврдила мандат камдидатима за одборнике у СО Неготин и очекује се конститутивна седница СО Неготин, у предвиђеном року.

    У току су коалициони преговори о нашем учешћу, учешћу СПС-а, у општинској власти, који ће преузети део одговорности за боље услове живота и рада у наредном периоду.


    Дан обележавања НАТО агресије на нашу земљу

    Општински штаб цивилне заштите, којим је председавао мр Срдан Марковић, одржао је седницу поводом Дана обележавања НАТО агресије на нашу земљу, дана 24. марта.Овај Дан обележили су и Организација војних старешина и Савез бораца, под називом "Да се не заборави", уз учешће и Социјалистичке партије.

    ОдговориИзбриши
  57. Strahinja obrati pažnju da ljubiša norvežanima ne proda neki plac sa ugrađenim cevima, pa da posle isto ko ljubiša dobije od nezavisnog suda desetostroko veću naknadu štete od vrednosti placa.

    ОдговориИзбриши